SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI KPN

fb twitter youtube rss rss
FAQ BM | HUBUNGI| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
|
A- A A+
|
warna biru warna kuning warna biru
icon warga
icon awam
Laman Utama Arrow Media Arrow Koleksi Media Arrow Foto Arrow 2023 Arrow Galeri Foto Arrow foto Jan 2023
1

26 Januari 2023, Labuan - YB Menteri telah meluangkan masa bersama kanak-kanak dari Tabika Perpaduan Kg. Sg Miri dan Tabika Perpaduan Taman Perumahan Layang-Layangan.

Ilmu adalah asas kepada pembinaan tamadun manusia dan peranan institusi perpustakaan ini amat penting dalam mewujudkan sebuah masyarakat berilmu.
 
1

30 Januari 2023, Rawang - Menteri Perpaduan Negara, YB Datuk Aaron Ago Dagang telah merasmikan Kempen Kitar Semula Minyak Masak Terpakai di bawah Program Pemerkasaan Projek Ekonomi Komuniti KRT di KRT Ivory 1, Bandar Tasik Puteri, Rawang, Selangor. Projek kerjasama antara Kementerian Perpaduan Negara dengan BioLestari ini akan dilaksanakan secara rintis melibatkan 94 KRT di Selangor, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya.

YB Menteri turut menyampaikan Sijil Rakan Strategik Perpaduan kepada wakil BioLestari, YBhg. Professor Dr Nor Hisham Hamid, Timbalan Naib Canselor Universiti Teknologi PETRONAS. Dalam majlis yang sama, Datuk Aaron telah menyerahkan Starter Kit daripada BioLestari kepada Pengerusi-Pengerusi KRT Negeri Selangor, WP Kuala Lumpur dan WP Putrajaya.
 
Turut hadir, Ketua Setiausaha Kementerian Perpaduan Negara YBhg. Dato' Indera Noridah Abdul Rahim, Timbalan Ketua Setiausaha KPN, YBrs. Dr Kang Tong Hum, Ketua Pengarah JPNIN, YBhg. Dato' Hjh Norison Ramli, Pengarah JPNIN Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, YBrs Dr.Beh Sang How, Pengarah JPNIN Selangor, YBrs. Tuan Burhanuddin Hj Daud dan pegawai-pegawai kanan Kementerian dan agensi.
1

26 Januari 2023, Labuan - Sesi lawatan kerja YB Datuk Aaron Ago Dagang ke W.P. Labuan dimulakan dengan menghadiri Program Sembang Perpaduan bersama warga Kementerian dan agensi wilayah ini bertempat di Perbadanan Labuan. Turut hadir, YBhg. Dato' Indera Noridah Abdul Rahim, Ketua Setiausaha Kementerian Perpaduan Negara, YBhg. Datuk Kamarul Baharin A.Kasim, Ketua Pengarah Jabatan Muzium Malaysia dan YBrs. Puan Salasiah Abdul Wahab, Ketua Pengarah Perpustakaan Negara Malaysia.

YB Menteri turut berkongsi berkaitan Laporan Indeks Kebahagiaan Rakyat Malaysia 2021 oleh Jabatan Perangkaan Malaysia, Labuan telah direkodkan sebagai negeri paling bahagia dengan skor 9.29. Dalam hal ini, Labuan boleh dijadikan model kepada kawasan-kawasan lain dalam mengurus kesejahteraan, keharmonian dan perpaduan dalam komuniti.

 
1

26 Januari 2023, Labuan - YB Menteri juga telah menyampaikan bantuan pek RT Cares Bakul Rahmah kepada golongan B40 yang berasal dari Kampung Patau-Patau 2.

Program yang berorientasikan tanggungjawab sosial khususnya oleh jentera perpaduan Kawasan Rukun Tetangga (KRT) ini berupaya meningkatkan kesejahteraan hidup komuniti setempat.

50

20 Januari 2023,Perak - Ketua Setiausaha Kementerian Perpaduan Negara, YBhg. Dato' Indera Noridah Abdul Rahim telah menyerahkan plak Citarasa Menu KAMI kepada Restoran Haji Sharin Low Grand, Ipoh Perak di atas penghargaan kerana menepati kriteria-kriteria sebagai premis makanan yang menghimpunkan masyarakat berbilang kaum.

Selari dengan hasrat membangun Malaysia MADANI, inisiatif ini dilihat menepati tonggak dasar “Hormat”. Di premis seperti ini membolehkan rakyat saling mengenali dan menjurus kepada budaya saling menghormati.

 
TARIKH KEMASKINI :
HUBUNGI KAMI
KEMENTERIAN PERPADUAN NEGARA
Aras 5 - 10, Blok F9, Parcel F,
Lebuh Perdana Timur,
Presint 1, 62000 Putrajaya, MALAYSIA

+603-8091 8000
pro[at]perpaduan[dot]gov[dot]my

TAG AWAN

Your browser doesn't support canvas.

qr

fbtwitteryoutubeigrss

Undian
Adakah infomasi di dalam Portal KPN memenuhi ekspektasi dan keperluan pelanggan?

Log Masuk Intranet