SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI KPN

fb twitter youtube rss rss
FAQ BM | CONTACT BM| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
|
A- A A+
|
warna biru warna kuning warna biru
icon warga
icon awam
Home Arrow Inisiatif Arrow Komuniti KRT - Vaksin untuk Semua

Program Komuniti KRT Vaksin Untuk Semua merupakan usaha dari Kementerian Perpaduan Negara bagi menyokong inisiatif Kerajaan dalam Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK) melalui kempen kesedaran dan pembukaan kaunter pendaftaran di premis-premis milik Kementerian melalui jentera perpaduan iaitu Ahli Jawantankuasa Rukun Tetangga dan telah dilancarkan YB Datuk Halimah Saddique binti Mohamed, Menteri Perpaduan Negara pada 16 Mac 2021.

Sasaran utama Kementerian adalah ahli jawatankuasa Rukun Tetangga melaksanakan tanggungjawab sosial melalui pendaftaran program vaksinasi negara dan membantu memberi kesedaran kepada ahli keluarga serta komuniti setempat berhubung manfaat program ini. Pelaksanaan kempen kesedaran di peringkat daerah dan pembukaan kaunter-kaunter pendaftaran di kawasan Rukun Tetangga digerakkan secara proaktif bagi membantu meningkatkan pendaftaran vaksinasi dari kalangan rakyat selari dengan hasrat Kerajaan iaitu mencapai sekurang-kurangnya 80% populasi rakyat Malaysia menerima suntikan vaksin.

Sehingga hari ini, seramai 202,085 orang telah berjaya didaftarkan dibawah pelaksanaan Kempen Komuniti KRT Vaksin Untuk Semua yang meliputi komuniti setempat di kawasan-kawasan Rukun Tetangga seluruh Malaysia termasuk Jawatankuasa Pengurusan Rumah Ibadat Selain Islam yang merupakan sebahagian jentera perpaduan di bawah KPN. Diharap pelaksanaan program ini dapat membantu Kerajaan dalam membina keyakinan komuniti setempat berkaitan dengan manfaat vaksin dan seterusnya menjayakan inisiatif Kerajaan melalui Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK).

LATEST UPDATE :
CONTACT US
MINISTRY OF NATIONAL UNITY
Aras 5 - 10, Blok F9, Parcel F,
Lebuh Perdana Timur,
Presint 1, 62000 Putrajaya, MALAYSIA

+603-8091 8000
pro[at]perpaduan[dot]gov[dot]my

TAG CLOUD

Your browser doesn't support canvas.

qr

fbtwitteryoutubeigrss

Voting
Adakah infomasi di dalam Portal KPN memenuhi ekspektasi dan keperluan pelanggan?

Intranet Log In