SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI KPN

fb twitter youtube rss rss
FAQ BM | CONTACT BM| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
|
A- A A+
|
warna biru warna kuning warna biru
icon warga
icon awam
Home Arrow Media Arrow Media Collection Arrow Photo Arrow Koleksi Media Arrow Galeri Foto Arrow Julai 2021
2

17 Julai 2021 — Seramai kira-kira 300 orang yang terdiri daripada golongan warga emas, orang kurang upaya (OKU), nelayan dan orang kampung dari sekitar kawasan Kuala Linggi, Melaka yang telah mendapat janji temu hadir menerima vaksin di Dewan Japerun. YB Menteri Perpaduan Negara turut menyerahkan sebuah bas sebagai Pusat Pemberian Vaksin (PPV) bergerak bagi kegunaan Kerajaan Negeri Melaka sebagai salah satu usaha untuk menyokong Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK) dalam mencapai sasaran imuniti kelompok diseluruh negara.

1

15 Julai 2021 — Team MOVAK telah menggerakkan Unit Panggilan, Unit Mobilisasi & Unit Tindakan Komuniti untuk bantu melancarkan pemberian vaksin COVID19 kepada golongan orang asli dan penduduk kampung pedalaman di sana. Seramai 250 orang telah menerima suntikan vaksin COVID19 di dalam tiga (3) unit Bas Mobilisasi Vaksin MOVAK. YB Datuk Hajah Zuraida binti Kamaruddin, Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan dan YB Dato' Sri Ti Lian Ker, Timbalan Menteri Perpaduan Negara telah meluangkan masa melihat proses vaksinasi yang berlangsung di dua kampung ini.

Sukarelawan 33006210604

11 Julai 2021 — Seramai 20 sukarelawan MOVAK bertugas di Unit Panggilan, Unit Mobilisasi & Unit Tindakan Komuniti untuk membantu melancarkan pemberian vaksin COVID19 kepada golongan warga emas dan OKU di Kg. Tuan Seh, Tg. Sedili, Kota Tinggi, Johor.

Pasukan “vaccinator” dan petugas barisan hadapan dari Kementerian Kesihatan Malaysia cekap memberikan perkhidmatan pemberian vaksin COVID-19 kepada 372 orang penerima.

Kehadiran YB Menteri Perpaduan Negara, Datuk Halimah Mohamed Sadique yang turun padang untuk melawat operasi MOVAK telah menyuntik semangat kepada team sukarelawan dan juga penerima vaksin COVID-19 di sini.

LATEST UPDATE :
CONTACT US
MINISTRY OF NATIONAL UNITY
Aras 5 - 10, Blok F9, Parcel F,
Lebuh Perdana Timur,
Presint 1, 62000 Putrajaya, MALAYSIA

+603-8091 8000
pro[at]perpaduan[dot]gov[dot]my

TAG CLOUD

Your browser doesn't support canvas.

qr

fbtwitteryoutubeigrss

Voting
Adakah infomasi di dalam Portal KPN memenuhi ekspektasi dan keperluan pelanggan?

Intranet Log In