SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI KPN

fb twitter youtube rss rss
FAQ BM | HUBUNGI| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
|
A- A A+
|
warna biru warna kuning warna biru
icon warga
icon awam
Laman Utama Arrow Media Arrow Koleksi Media Arrow Foto Arrow Galeri Foto Arrow November 2021 Arrow Ceramah 'Kesedaran Jenayah Komersil’

images/photos/aktiviti/PUTRAJAYA/18.11.21_CERAMAH_KESEDARAN_JENAYAH_KOMERSIAL18 November 2021 - Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional (JPNIN) Wilayah Persekutuan Putrajaya dan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Putrajaya, telah bekerjasama mengadakan satu sesi ceramah 'Kesedaran Jenayah Komersil Kesejahteraan Komuniti'.

Ceramah ini adalah bersempena dengan Kempen Pencegahan Jenayah Komersil dan telah dilaksanakan di Tabika Perpaduan Apartment 14-7, Presint 14 Putrajaya. Ceramah disampaikan oleh Insp. Dominic Ngalang Anak Ngabong, Pegawai Risikan Dan Operasi Bahagian Siasatan Jenayah Komersil (BSJKD) IPD Putrajaya.

Para hadirin yang terdiri daripada kakitangan serta guru dan penolong guru JPNIN WP Putrajaya serta ibu bapa kanak-kanak Tabika Perpaduan, telah dikongsikan dengan informasi berkenaan kaedah penipuan oleh ‘scammer’ dan cara untuk mengenalpasti dan mengelakkan diri daripada terpedaya.

Semoga ianya memberikan manfaat kepada semua dalam usaha membendung jenayah dalam talian yang semakin berleluasa.

TARIKH KEMASKINI :
HUBUNGI KAMI
KEMENTERIAN PERPADUAN NEGARA
Aras 5 - 10, Blok F9, Parcel F,
Lebuh Perdana Timur,
Presint 1, 62000 Putrajaya, MALAYSIA

+603-8091 8000
pro[at]perpaduan[dot]gov[dot]my

TAG AWAN

Your browser doesn't support canvas.

qr

fbtwitteryoutubeigrss

Undian
Adakah infomasi di dalam Portal KPN memenuhi ekspektasi dan keperluan pelanggan?

Log Masuk Intranet