SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI KPN

fb twitter youtube rss rss
FAQ BM | HUBUNGI| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
|
A- A A+
|
warna biru warna kuning warna biru
icon warga
icon awam
Laman Utama Arrow Media Arrow Koleksi Media Arrow Foto Arrow Galeri Foto Arrow November 2021 Arrow Sempena perayaan Deepavali - Tabika Perpaduan Taman Jati 2 telah menjalankan aktiviti menghasilkan Rangoli /Kolum

3 November 2021 – Sempena perayaan Deepavali yang akan disambut oleh masyarakat beragama Hindu, pengajaran dan pembelajaran secara bersemuka Tabika Perpaduan Taman Jati 2 telah menjalankan aktiviti menghasilkan Rangoli /Kolum.

Guru Tabika Perpaduan memulakan aktiviti pengajaran dan pembelajaran dengan bercerita dan bersoal jawab mengenai Rangoli atau Kolam bersama murid-murid.

Kolam atau rangoli ini merupakan hiasan lantai yang diperbuat daripada beras di depan pintu rumah sebagai tanda selamat dan rahmat supaya setiap isi rumah mendapat kesejahteraan.

Murid berumur 5 tahun diminta mewarnakan gambar Rangoli manakala  murid berumur 6 tahun melukis dan mewarnakan Rangoli mengikut kreativiti masing-masing.

Aktiviti ini diadakan bertujuan untuk memberikan pendedahan kepada murid-murid dalam mempelajari budaya masyarakat berlainan agama sebagai satu Keluarga Malaysia yang hidup dalam keadaan harmoni dan bersatu padu.

 

TARIKH KEMASKINI :
HUBUNGI KAMI
KEMENTERIAN PERPADUAN NEGARA
Aras 5 - 10, Blok F9, Parcel F,
Lebuh Perdana Timur,
Presint 1, 62000 Putrajaya, MALAYSIA

+603-8091 8000
pro[at]perpaduan[dot]gov[dot]my

TAG AWAN

Your browser doesn't support canvas.

qr

fbtwitteryoutubeigrss

Undian
Adakah infomasi di dalam Portal KPN memenuhi ekspektasi dan keperluan pelanggan?

Log Masuk Intranet