SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI KPN

fb twitter youtube rss rss
FAQ BM | HUBUNGI| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
|
A- A A+
|
warna biru warna kuning warna biru
icon warga
icon awam
Laman Utama Arrow SOP & Infografik Arrow Koleksi Media Arrow Galeri Foto Arrow foto jun 2023 Arrow Majlis Perasmian Seminar ‘Kapal Mendam Berahi : Realiti atau Mitos?’

19 Jun 2023, Melaka -YBhg. Dato' Indera Noridah binti Abdul Rahim telah hadir ke Majlis Perasmian Seminar ‘Kapal Mendam Berahi : Realiti atau Mitos?’ yang telah disempurnakan oleh Tuan Yang Terutama Tun Seri Setia (Dr.) Hj. Mohd Ali bin Mohd Rustam, Yang di Pertua Negeri Melaka.

Seminar ini telah berlangsung selama dua (2) hari pada 19 dan 20 Jun menghimpunkan penyelidik-penyelidik, ahli-ahli sejarah dan juga ilmuan dalam satu platform bagi mengetengah dan mengupas hasil kajian, penyelidikan serta dapatan mereka terhadap ‘Kapal Mendam Berahi’.
Seminar ini adalah selari dengan inisiatif ‘Ini Warisan Kita’ yang dibawa ini bertujuan untuk merungkai persoalan terhadap isu-isu yang melibatkan kewujudan, reka bentuk mahupun fungsi Kapal Mendam Berahi ketika era kegemilangan Kerajaan Kesultanan Melayu Melaka.
Kementerian Perpaduan Negara melalui Jabatan Muzium Malaysia akan terus mempergiat usaha memelihara dan memulihara khazanah warisan negara melalui program-program kerjasama strategik dengan pelbagai pihak pada masa akan datang.
TARIKH KEMASKINI :
HUBUNGI KAMI
KEMENTERIAN PERPADUAN NEGARA
Aras 5 - 10, Blok F9, Parcel F,
Lebuh Perdana Timur,
Presint 1, 62000 Putrajaya, MALAYSIA

+603-8091 8000
pro[at]perpaduan[dot]gov[dot]my

TAG AWAN

Your browser doesn't support canvas.

qr

fbtwitteryoutubeigrss

Undian
Adakah infomasi di dalam Portal KPN memenuhi ekspektasi dan keperluan pelanggan?

Log Masuk Intranet