SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI KPN

fb twitter youtube rss rss
FAQ BM | HUBUNGI| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
|
A- A A+
|
warna biru warna kuning warna biru
icon warga
icon awam
Laman Utama Arrow Media Arrow Koleksi Media Arrow Foto Arrow 2023 Arrow Galeri Foto Arrow Oktober 2021 Arrow Lawatan Mangsa Kebakaran Kampung Baru, Karak

12 Oktober 2021 – Datuk Halimah Mohamed Sadique dan Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Ir. Dr. Wee Ka Siong telah berkunjung ke Kampung Baru, Karak bagi melawat penduduk yang terlibat dengan kebakaran pada 8 Oktober lalu.

Datuk Halimah dan Datuk Seri Wee Ka Siong hadir untuk menyelami sendiri permasalahan yang dialami oleh mangsa tragedi kebakaran yang terletak dalam daerah Bentong, Pahang itu.

Dalam sesi ziarahi ke lokasi kediaman masyarakat di situ, YB Menteri Perpaduan Negara turut menyampaikan RM3,000 kepada 63 keluarga mangsa kebakaran. Jumlah keseluruhan melibatkan RM189,000 ini diserahkan oleh Menteri Perpaduan Negara dalam lawatan kerja beliau.

Kebakaran ini memusnahkan 8 rumah kedai dan 55 rumah kediaman yang turut memberi kesan kepada 162 mangsa. Populasi penduduk di Kampung Baru, Karak adalah terdiri daripada sekitar 2,000 penduduk dengan majoriti 84% berbangsa Cina, 8% India, 7% Melayu dan selebihnya lain-lain kaum.

Bantuan melalui sumbangan prihatin Keluarga Malaysia ini diharapkan dapat meringankan beban mangsa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TARIKH KEMASKINI :
HUBUNGI KAMI
KEMENTERIAN PERPADUAN NEGARA
Aras 5 - 10, Blok F9, Parcel F,
Lebuh Perdana Timur,
Presint 1, 62000 Putrajaya, MALAYSIA

+603-8091 8000
pro[at]perpaduan[dot]gov[dot]my

TAG AWAN

Your browser doesn't support canvas.

qr

fbtwitteryoutubeigrss

Undian
Adakah infomasi di dalam Portal KPN memenuhi ekspektasi dan keperluan pelanggan?

Log Masuk Intranet