SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI KPN

fb twitter youtube rss rss
FAQ BM | HUBUNGI| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
|
A- A A+
|
warna biru warna kuning warna biru
icon warga
icon awam
Laman Utama Arrow Media Arrow Koleksi Media Arrow Foto Arrow 2023 Arrow Galeri Foto Arrow November 2021 Arrow Seorang Guru Adalah Orang Yang Berani Mengajar Dengan Tidak Berhenti Belajar

18 November 2021 – “Bahasa isyarat akan dijadikan sebagai pengajaran bahasa ketiga di Tabika Perpaduan di bawah Kementerian Perpaduan (KPN), selain dari bahasa Mandarin, Tamil, Kadazan dan Iban. Selain itu, murid juga mendapat kemahiran pertuturan yang baru”. Begitulah hasrat Menteri Perpaduan Negara, YB Datuk Halimah Mohamed Sadique dalam mendepani kepentingan pendidikan.

Guru merupakan salah satu profesion yang mulia. Dari guru, kita banyak mendalami ilmu pengetahuan. Dengan kesabaran dan kegigihannya, guru senantiasa mendidik muridnya dalam membentuk peribadi yang utuh.

Pejabat Perpaduan Daerah Kota Bharu telah mengambil inisiatif dengan mengadakan Bengkel Bahasa Isyarat kepada Guru dan Penolong Guru Daerah Kota Bharu.

Pegawai Perpaduan Daerah Kota Bharu, YBrs. Encik Arjunawira Ahmad telah merasmikan program Bengkel Bahasa Isyarat yang melibatkan seramai 40 orang peserta.

Seramai dua orang Pegawai dari Persatuan Orang Pekak Kelantan, Puan Noor Haseken binti P. Rameli, Jurubahasa Isyarat dan Encik Muhammad Afiq bin Mohd Rashid, Guru Bahasa Isyarat telah dijemput khas oleh sebagai tenaga pengajar.

 

 

TARIKH KEMASKINI :
HUBUNGI KAMI
KEMENTERIAN PERPADUAN NEGARA
Aras 5 - 10, Blok F9, Parcel F,
Lebuh Perdana Timur,
Presint 1, 62000 Putrajaya, MALAYSIA

+603-8091 8000
pro[at]perpaduan[dot]gov[dot]my

TAG AWAN

Your browser doesn't support canvas.

qr

fbtwitteryoutubeigrss

Undian
Adakah infomasi di dalam Portal KPN memenuhi ekspektasi dan keperluan pelanggan?

Log Masuk Intranet