SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI KPN

fb twitter youtube rss rss
FAQ BM | CONTACT BM| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
|
A- A A+
|
warna biru warna kuning warna biru
icon warga
icon awam
Home Arrow Media Arrow Media Collection Arrow Photo Arrow 2023 Arrow Koleksi Media Arrow Galeri Foto Arrow foto jun 2023 Arrow Sambutan Minggu Arkib Antarabangsa 2023

14 Jun 2023 –Menteri Perpaduan Negara, YB Datuk Aaron Ago Dagang telah merasmikan Sambutan Minggu Arkib Antarabangsa 2023 yang telah bermula pada 9 hingga 16 Jun 2023.Sambutan ini bertujuan meningkatkan kesedaran masyarakat khususnya generasi muda terhadap peranan dan kepentingan institusi arkib dan bahannya. Pelbagai program signifikan dilaksanakan secara fizikal dan dalam talian berfokuskan pemeliharaan khazanah dan warisan arkib sedunia.Mengangkat tema ‘Archives United’, penganjuran sambutan ini adalah selari dengan inisiatif ‘Ini Warisan Kita’ dalam usaha memelihara dan melestari bahan arkib sebagai warisan khazanah negara untuk menyemai dan memupuk serta menyemarakkan rasa cinta kepada negara.

Turut hadir ke majlis ini ialah YBhg. Dato’ Indera Noridah binti Abdul Rahim, Ketua Setiausaha Kementerian Perpaduan Negara, YBhg. Tan Sri Dato’ Haji Alimuddin bin Mohd. Dom, Pengerusi Lembaga Penasihat ANM dan YBhg. Dato’ Jaafar Sidek bin Hj. Abdul Rahman, Ketua Pengarah ANM.

 

 

LATEST UPDATE :
CONTACT US
MINISTRY OF NATIONAL UNITY
Aras 5 - 10, Blok F9, Parcel F,
Lebuh Perdana Timur,
Presint 1, 62000 Putrajaya, MALAYSIA

+603-8091 8000
pro[at]perpaduan[dot]gov[dot]my

TAG CLOUD

Your browser doesn't support canvas.

qr

fbtwitteryoutubeigrss

Voting
Adakah infomasi di dalam Portal KPN memenuhi ekspektasi dan keperluan pelanggan?

Intranet Log In