SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI KPN

fb twitter youtube rss rss
FAQ BM | HUBUNGI| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
|
A- A A+
|
warna biru warna kuning warna biru
icon warga
icon awam
Laman Utama Arrow Media Arrow Koleksi Media Arrow Foto Arrow 2023 Arrow Galeri Foto Arrow November 2021 Arrow Sempena perayaan Deepavali - Tabika Perpaduan Taman Jati 2 telah menjalankan aktiviti menghasilkan Rangoli /Kolum

3 November 2021 – Sempena perayaan Deepavali yang akan disambut oleh masyarakat beragama Hindu, pengajaran dan pembelajaran secara bersemuka Tabika Perpaduan Taman Jati 2 telah menjalankan aktiviti menghasilkan Rangoli /Kolum.

Guru Tabika Perpaduan memulakan aktiviti pengajaran dan pembelajaran dengan bercerita dan bersoal jawab mengenai Rangoli atau Kolam bersama murid-murid.

Kolam atau rangoli ini merupakan hiasan lantai yang diperbuat daripada beras di depan pintu rumah sebagai tanda selamat dan rahmat supaya setiap isi rumah mendapat kesejahteraan.

Murid berumur 5 tahun diminta mewarnakan gambar Rangoli manakala  murid berumur 6 tahun melukis dan mewarnakan Rangoli mengikut kreativiti masing-masing.

Aktiviti ini diadakan bertujuan untuk memberikan pendedahan kepada murid-murid dalam mempelajari budaya masyarakat berlainan agama sebagai satu Keluarga Malaysia yang hidup dalam keadaan harmoni dan bersatu padu.

 

TARIKH KEMASKINI :
HUBUNGI KAMI
KEMENTERIAN PERPADUAN NEGARA
Aras 5 - 10, Blok F9, Parcel F,
Lebuh Perdana Timur,
Presint 1, 62000 Putrajaya, MALAYSIA

+603-8091 8000
pro[at]perpaduan[dot]gov[dot]my

TAG AWAN

Your browser doesn't support canvas.

qr

fbtwitteryoutubeigrss

Undian
Adakah infomasi di dalam Portal KPN memenuhi ekspektasi dan keperluan pelanggan?

Log Masuk Intranet