SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI KPN

fb twitter youtube rss rss
FAQ BM | HUBUNGI| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
|
A- A A+
|
warna biru warna kuning warna biru
icon warga
icon awam
Laman Utama Arrow Media Arrow Koleksi Media Arrow Foto Arrow 2023 Arrow Galeri Foto Arrow foto feb 2023 Arrow Program Kelantan Art & Culture

24 Februari 2023, Kuala Lumpur -Program Kelantan Art & Culture ini menampilkan keunikan, kesenian, kebudayaan dan tradisi Negeri Kelantan yang dibawa khas dari Negeri Cik Siti Wan Kembang. Pelbagai pengisian menarik yang bertemakan kebudayaan dan tradisi Negeri Kelantan seperti dikir barat, demonstrasi pembuatan wau, batik, keris, permainan tradisional, makanan tradisi dan banyak lagi turut menjadi antara tarikan pengunjung di sini. Timbalan Ketua Setiausaha Kementerian Perpaduan Negara, YBrs. Dr Kang Tong Hum telah hadir ke sesi Walkabout Program Kelantan Art & Culture Festival Tour yang berlangsung selama tiga 3 hari bermula 24 Februari lalu di perkarangan Muzium Negara.

Kementerian sentiasa menggalakkan agensi-agensi di bawahnya seperti Jabatan Muzium Malaysia untuk menterjemahkan halatuju Kementerian dalam melaksanakan program-program penyatupaduan masyarakat melalui penghayatan sejarah, seni dan budaya yang juga selaras dengan Dasar Perpaduan Negara.
Turut hadir Pengerusi Jawatankuasa Perpaduan Masyarakat, Kebudayaan, Warisan dan Pelancongan Negeri Kelantan, YB Mejar (B) Dato' Haji Md Nizam dan Ketua Pengarah Jabatan Muzium Malaysia, YBhg. Datuk Kamarul Baharin.
 
TARIKH KEMASKINI :
HUBUNGI KAMI
KEMENTERIAN PERPADUAN NEGARA
Aras 5 - 10, Blok F9, Parcel F,
Lebuh Perdana Timur,
Presint 1, 62000 Putrajaya, MALAYSIA

+603-8091 8000
pro[at]perpaduan[dot]gov[dot]my

TAG AWAN

Your browser doesn't support canvas.

qr

fbtwitteryoutubeigrss

Undian
Adakah infomasi di dalam Portal KPN memenuhi ekspektasi dan keperluan pelanggan?

Log Masuk Intranet