SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI KPN

fb twitter youtube rss rss
FAQ BM | HUBUNGI| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
|
A- A A+
|
warna biru warna kuning warna biru
icon warga
icon awam
Laman Utama Arrow Media Arrow Koleksi Media Arrow Foto Arrow 2023 Arrow Galeri Foto Arrow foto julai 2023 Arrow Program Bicara Bahasa Kolokial : Melestari Keberdayaan Bahasa Komuniti betemakan ‘Menghilir Sungai Pahang’.

13 Julai 2023, Pahang -Program yang berlangsung ini selari dengan inisiatif Ini Warisan Kita yang dibawa oleh Kementerian dalam melestarikan bahasa sebagai salah satu warisan dan merupakan wadah yang paling utama dalam menyatupadukan masyarakat berbilang kaum dan etnik di Malaysia. Majlis Perasmian telah disempurnakan oleh YB Datuk Aaron Ago Dagang, Menteri Perpaduan Negara.

Program ini juga bertujuan untuk menjadikan Arkib Negara Malaysia sebagai pusat pengumpulan sumber rujukan mengenai bahasa dalam memperkukuhkan semangat cintakan sejarah dan patriotisme di kalangan masyarakat.
Turut hadir, YBhg. Dato' Indera Noridah binti Abdul Rahim, Ketua Setiausaha Kementerian Perpaduan Negara dan YBrs. Dato' Jaafar Sidek bin Hj Abdul Rahman, Ketua Pengarah Arkib Negara Malaysia.
 
Menyedari kepentingan bahasa sebagai warisan dan ejen pengukuh perpaduan antara kaum dan etnik di negara ini, Kementerian Perpaduan Negara melalui Arkib Negara Malaysia mengambil langkah proaktif untuk menganjurkan program Bicara Bahasa Kolokial : Melestari Keberdayaan Bahasa Komuniti betemakan ‘Menghilir Sungai Pahang’.
TARIKH KEMASKINI :
HUBUNGI KAMI
KEMENTERIAN PERPADUAN NEGARA
Aras 5 - 10, Blok F9, Parcel F,
Lebuh Perdana Timur,
Presint 1, 62000 Putrajaya, MALAYSIA

+603-8091 8000
pro[at]perpaduan[dot]gov[dot]my

TAG AWAN

Your browser doesn't support canvas.

qr

fbtwitteryoutubeigrss

Undian
Adakah infomasi di dalam Portal KPN memenuhi ekspektasi dan keperluan pelanggan?

Log Masuk Intranet