SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI KPN

fb twitter youtube rss rss
FAQ BM | HUBUNGI| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
|
A- A A+
|
warna biru warna kuning warna biru
icon warga
icon awam
Laman Utama Arrow Media Arrow Koleksi Media Arrow Foto Arrow 2023 Arrow Galeri Foto Arrow foto ogos 2023 Arrow Pameran Kartun ‘Seiring Sejalan’

14 Ogos 2023, Kuala Lumpur -Menteri Perpaduan Negara, YB Datuk Aaron Ago Dagang turut berkesempatan melancarkan Pameran Kartun ‘Seiring Sejalan’ buat julung-julung kalinya yang diadakan sempena Sambutan Hari Merdeka dan Hari Malaysia 2023 (HKHM 2023) di Fahrenheit88 Mall, Bukit Bintang tengahari tadi. Program yang merupakan cetusan idea Arkib Negara Malaysia dengan kerjasama oleh Rumah Kartun dan Komik Malaysia yang bertemakan ‘We Are Greater Together’ selaras dengan tema sambutan HKHM 2023 iaitu ‘Malaysia MADANI: Tekad Perpaduan Penuhi Harapan’.

Penganjuran program ini adalah selaras dengan inisiatif Kementerian Perpaduan Negara iaitu ‘Ini Warisan Kita’ dalam memperkasakan perpaduan masyarakat Malaysia sejajar dengan konsep Malaysia MADANI melalui hebahan maklumat berkaitan mesej-mesej berkonsepkan kesepakatan sosial yang diterapkan dalam karya-karya yang dihasilkan oleh para kartunis Malaysia.
Lebih 60 karya yang dihasilkan oleh 50 orang artis tempatan turut dipamerkan berbentuk kartun, komik, karikatur dan animasi.
TARIKH KEMASKINI :
HUBUNGI KAMI
KEMENTERIAN PERPADUAN NEGARA
Aras 5 - 10, Blok F9, Parcel F,
Lebuh Perdana Timur,
Presint 1, 62000 Putrajaya, MALAYSIA

+603-8091 8000
pro[at]perpaduan[dot]gov[dot]my

TAG AWAN

Your browser doesn't support canvas.

qr

fbtwitteryoutubeigrss

Undian
Adakah infomasi di dalam Portal KPN memenuhi ekspektasi dan keperluan pelanggan?

Log Masuk Intranet