SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI KPN

fb twitter youtube rss rss
FAQ BM | HUBUNGI| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
|
A- A A+
|
warna biru warna kuning warna biru
icon warga
icon awam
Laman Utama Arrow Media Arrow Koleksi Media Arrow Foto Arrow 2023 Arrow Galeri Foto Arrow foto nov 2023 Arrow Ini Warisan Kita : Misi Sukarelawan Siswa ke Sarawak 2023

3 November 2023 - Kementerian Perpaduan Negara (KPN) melalui Yayasan Sukarelawan Siswa (YSS) memainkan peranan penting dalam membawa agenda perpaduan melalui aktiviti kesukarelawanan.

Seramai 95 orang sukarelawan siswa dan alumni akan menyertai Program Ini Warisan Kita : Misi Sukarelawan Siswa ke Sarawak 2023 bermula hari ini sehingga 16 November 2023. Majlis perasmian dan sesi flag-off telah disempurnakan oleh YB Datuk Aaron Ago Dagang, Menteri Perpaduan Negara.
Dengan tema Melestarikan Agenda Perpaduan Negara, misi ini bertujuan untuk melahirkan pemimpin sukarelawan siswa di pentas global di samping menggalakkan penglibatan siswa dan komuniti setempat dalam aktiviti kesukarelawanan.
Program ini memberi fokus kepada enam (6) pillar kesukarelawanan iaitu perpaduan dan pemerkasaan komuniti, penambahbaikan pendidikan dan pembangunan kapasiti, kelestarian alam sekitar, program kesihatan, transformasi digital dan mobilisasi impak sosial.
TARIKH KEMASKINI :
HUBUNGI KAMI
KEMENTERIAN PERPADUAN NEGARA
Aras 5 - 10, Blok F9, Parcel F,
Lebuh Perdana Timur,
Presint 1, 62000 Putrajaya, MALAYSIA

+603-8091 8000
pro[at]perpaduan[dot]gov[dot]my

TAG AWAN

Your browser doesn't support canvas.

qr

fbtwitteryoutubeigrss

Undian
Adakah infomasi di dalam Portal KPN memenuhi ekspektasi dan keperluan pelanggan?

Log Masuk Intranet