SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI KPN

fb twitter youtube rss rss
FAQ BM | HUBUNGI| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
|
A- A A+
|
warna biru warna kuning warna biru
icon warga
icon awam
Laman Utama Arrow Media Arrow Koleksi Media Arrow Foto Arrow 2023 Arrow Galeri Foto Arrow foto mac 2024 Arrow Majlis Sambutan Perayaan Hari Moyang Kaum Mah Meri Tahun 2024

10 Mac 2024, Selangor – YB Senator Saraswathy Kandasami, Timbalan Menteri Perpaduan Negara telah hadir ke Majlis Sambutan Perayaan Hari Moyang Kaum Mah Meri Tahun 2024 ini di Bumbun Pulau Carey. Penduduk - penduduk daripada suku kaum Mahmeri telah hadir bagi menjayakan sambutan pada kali ini. Pelancong - pelancong dari luar Negara juga telah turut serta memeriahkan sambutan kali ini. Saudara Haridass, Penyelaras Ahli Parlimen Kuala Langat hadir bersama.

Kita sedia maklum, perayaan Hari Moyang laut disambut oleh suku kaum Mah Meri setiap tahun selepas Tahun Baru Cina. Tujuan diadakan adalah bagi memohon

perlindungan, pengampunan dan kesejahteraan kepada keluarga dan penduduk-penduduk di sekitar dengan memberi penghormatan kepada leluhur dan roh nenek moyang ketika tahun baru.

Setiap tahun, Masyarakat Mah Meri tidak pernah ketinggalan untuk mengadakan majlis yang penuh dengan keunikan dan makna yang sudah tentu menjelaskan perpaduan di negara. Sokongan dan kerjasama padu serta sokongan yang berterusan akan dapat meningkatkan lagi hubungan baik antara Kementerian Perpaduan Negara dan Masyarakat Mah Meri untuk terus melakar kejayaan yang cemerlang.

TARIKH KEMASKINI :
HUBUNGI KAMI
KEMENTERIAN PERPADUAN NEGARA
Aras 5 - 10, Blok F9, Parcel F,
Lebuh Perdana Timur,
Presint 1, 62000 Putrajaya, MALAYSIA

+603-8091 8000
pro[at]perpaduan[dot]gov[dot]my

TAG AWAN

Your browser doesn't support canvas.

qr

fbtwitteryoutubeigrss

Undian
Adakah infomasi di dalam Portal KPN memenuhi ekspektasi dan keperluan pelanggan?

Log Masuk Intranet